Zapytanie ofertowe
ZAPYTANIE OFERTOWE
dla zamówień o wartości nieprzekraczającej kwoty 130 000 złotych
ZAMAWIAJĄCY:
Szkoła Podstawowa nr 5 im. Władysława Broniewskiego w Białymstoku
ul. Kamienna 15, 15-021 Białystok
tel 85 7415 981
e-mail: sp5@um.bialystok.pl
Zapraszam do składania ofert w postępowaniu o udzielenie zamówienia na „Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej”.
Rodzaj zamówienia: Dostawa
-
Określenie przedmiotu zamówienia (określenie wielkości lub zakresu zamówienia):
Ilość i rodzaj zamówionych produktów została wskazana w formularzach asortymentowo – cenowych, załączniki do oferty. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dostawę żywności w ramach pakietów. Wskazane ilości są ilościami orientacyjnymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o realizację dostaw w wielkościach podanych w pakietach. Zapłata nastąpi w terminie 14 dni od wystawienia faktury przez dostawcę.
-
Termin wykonania zamówienia:
Wymagany termin realizacji zamówienia: od 4.09.2023 r. do 30.06.2024 r.
-
Sposób uzyskania informacji dotyczących przedmiotu zamówienia:
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia można uzyskać osobiście w siedzibie zamawiającego:
Szkoła Podstawowa Nr 5 im. Władysław Broniewskiego w Białymstoku
ul. Kamienna 15
15-021 Białystok
tel. 85 7415 981
-
Opis wymagań stawianych wykonawcy:
o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy zobowiążą się przygotować i sukcesywnie dostarczać artykuły spożywcze, które będą przedmiotem umowy.
-
Zawartość ofert:
Oferta wykonawcy musi zawierać następujące dokumenty:
- ofertę wykonawcy (formularz ofertowy załącznik nr 1)
- formularz asortymentowo – cenowy na wybrany pakiet lub pakiety.
-
Opis sposobu obliczenia ceny ofertowej:
- cenę ofertową należy przedstawić, jako cenę: netto, podatek VAT, cenę brutto,
- cena ofertowa podana przez wykonawcę obowiązuje przez okres ważności umowy i nie podlega waloryzacji.
-
Przy wyborze propozycji do realizacji Zamawiający będzie kierował się kryterium:
- Najniższa cena – cena 100%.
-
Forma, miejsce i termin składania ofert:
- ofertę należy sporządzić w języku polskim (czytelną i trwałą techniką) na załączonym druku – „Formularz ofertowy”
- ofertę należy składać w zaklejonej kopercie w terminie do dnia 14.08.2023 r., do godz. 12.00 w siedzibie zamawiającego Szkole Podstawowej Nr 5 im. Władysława Broniewskiego w Białymstoku w sekretariacie, osobiście lub pocztą na adres zamawiającego lub wysłać pocztą elektroniczną na adres: sp5@um.bialystok.pl
- oferta otrzymana przez zamawiającego po ww. terminie zostanie zwrócona wykonawcy bez otwierania,
- wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed upływem terminu do jej składania.
-
Miejsce i termin otwarcia ofert cenowej:
Otwarcie złożonych ofert nastąpi w dniu 16.08.2023 o godz. 12.00 w siedzibie zamawiającego.
-
Sytuacje dopuszczające unieważnienie postępowania.
Zamawiający unieważni prowadzone postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w następujących przypadkach:
1) nie złożono żadnej oferty spełniającej wymagania udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt. 4;
2) cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia;
3) wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć.
-
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty:
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zawierająca: nazwę (firmę), siedzibę i adres wykonawcy, którego ofertę wybrano zostanie przekazana oferentom najpóźniej w terminie 3 dni od dnia otwarcia ofert.
Intendent
Agnieszka Szypluk
Białystok, 5.07.2023
Dyrektor
Szkoły Podstawowej Nr 5 im. Władysława Broniewskiego w Białymstoku
Bogdan Wróbel
W załączeniu (pobierz paczkę ZIP z poniżej wymienionymi dokumentami - POBIERZ):
1. Wzór druku „Formularz ofertowy”
2. Formularze asortymentowo-cenowe:
a. produkty ogólnospożywcze (kasze, makarony, mąki, przyprawy), nabiał i produkty mleczarskie
b. ryby mrożone
c. mrożonki
d. mięso, wędliny, drób
e. ziemniaki, owoce, warzywa, jaja
f. pieczywo świeże, wyroby piekarskie
g. woda mineralna niegazowana, soki
3. Wzór umowy.